Спиртова галузь області: очікування позитивних змін

8 грудня 2021

В області триває процес приватизації об’єктів спиртової галузі: оголошено аукціони, видано окремі накази Регіонального відділення Фонду державного майна України по Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях про затвердження результатів продажі та завершення приватизації.

Одним із таких результатів є придбання новим власником – ТОВ ,,БІЗНЕС-ІНІЦІАТИВИ” – окремого майна Козлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП ,,Укрспирт”.

Відповідно до частини 1 статті 26 Закону України ,,Про  приватизацію державного і комунального майна” до зобов’язань суб’єкта господарювання, що придбав майно, належить, зокрема, збереження основних видів діяльності підприємства, а саме: виробництво спирту етилового ректифікованого.

Саме ураховуючи вимоги діючого законодавства, а також дотримуючись договірних умов, новий власник реалізує власний інвестиційний проєкт шляхом проведення модернізації виробництва та ремонтних робіт з метою здійснення подальшої виробничої діяльності.

Загалом, в області завершено приватизацію Хоростківського та Мишковицького МПД та зберігання спирту ДП ,,Укрспирт”, визначено переможця аукціону з продажу цілісного майнового комплексу ДП ,,Бучацький мальтозний завод”, а 14 грудня 2021 року очікується аукціон з продажу Борщівського МПД та зберігання спирту ДП ,,Укрспирт”.