Розвиток харчової та переробної промисловості – перспективний напрямок агропромислового комплексу області

10 грудня 2021

ПрАТ „Тернопільський молокозавод” активно реалізує власний інвестиційний проєкт з впровадження технології і техніки з повної (поглибленої) переробки молока (сировини) та зменшення впливу підприємства і продуктів його діяльності на навколишнє природне середовище.

У процесі реалізації проєкту на підприємстві здійснюється будівництво другого виробничого корпусу з поглибленої переробки молока (сировини) та придбаватиметься імпортне технологічне устаткування для вилучення з побічних продуктів переробки цінних компонентів (білків, жирів, мікроелементів тощо).

У поточному році проєкт реалізовано на понад 50 %, а в результаті його впровадження передбачається створення 20 нових робочих місць та зменшення на 5,0 тисяч тонн в рік шкідливих викидів у навколишнє природне (водне) середовище.