ПІДТРИМКА МАЛИХ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТОВАРОВИРОБНИКІВ І ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ

24 жовтня 2022

Департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації  за участю голів районних військових адміністрацій в жовтні місяці провів виїзні наради  з головами та відповідальними спеціалістами територіальних громад Чортківського та Кременецького районів з питань:  «Надання грантів сільськогосподарським товаровиробникам і фермерським господарствам у 2022 році».

Реалізація урядової програми зі створення садівництва, ягідництва та виноградарства триває. Міністерство аграрної політики та продовольства України підписало 41 наказ на суму 191,5 млн грн. Загальна площа господарств-учасників складає 607,85 га. Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача.

Грантові кошти вже отримали 9 підприємств, на їхні рахунки перераховано 4,1 млн грн.

До Мінагрополітики від Ощадбанку надійшло 185 заявок, з них – 41 погоджена.

Вичерпна інформація з умовами та правилами подачі заявки для отримання:

гранту на сад – тут;

гранту на теплиці тут.

Нагадуємо, що основною умовою для учасників програми є створення робочих місць згідно з умов Порядку. Крім того, Програма передбачає співфінансування: від 30 % власних коштів забезпечує її учасник, а 70 % – держава. Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проектом висадки насаджень. Детальніше – тут.

Із типовими помилками, які допускаються при оформленні документів при подачі заявок, можна ознайомитися тут.