Протести польських фермерів біля польсько-українського кордону – це „політична історія” та наслідок внутрішньополітичної боротьби у Польщі, зазначив глава держави Володимир Зеленський вчора на прес-конференції. А також відзначив, що український уряд

26 лютого 2024

Протести польських фермерів біля польсько-українського кордону – це „політична історія” та наслідок внутрішньополітичної боротьби у Польщі, зазначив глава держави Володимир Зеленський вчора на прес-конференції. А також відзначив, що український уряд веде перемовини із урядом Польщі щодо врегулювання ситуації. Якщо ж перемовини не допоможуть досягти порозуміння, то Україна „буде захищати свій бізнес”.

“ Ми вдячні польському суспільству, яке з самого початку з українцями. Дуже не хотілося б, щоб цей кордон, який є між нами, був між нашими суспільствами”, - сказав Президент України.

В свою чергу Україна розглядає можливості розширення зернових кордонів, зокрема, з відкриттям судноплавства у Миколаєві. Президент зауважив, що у цьому Україні може допомогти Туреччина. Зокрема, про відкриття Миколаєва Володимир Зеленський говорив з Президентом Туреччини Ердоганом. Україна готова обговорювати це і далі і, можливо, на першому інавгураційному саміті це питання може бути вирішено.